Sinds 1998

Onze toernooien

Een debattoernooi is een feest voor leerlingen én docenten. De sfeer is goed, het enthousiasme groot, de stellingen prikkelend en de drempel laag. Juist het wedstrijdelement geeft leerlingen dat extra zetje om er écht voor te gaan. We organiseren debattoernooien voor verschillende onderwijsniveaus, bekijk ons aanbod hieronder.

Toernooien - NK topafbeelding

Voor havo/vwo bovenbouw

NK Debatteren voor Scholieren

Het NK Debatteren voor Scholieren bestaat al sinds 1998 en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste parlementaire debattoernooi voor scholieren van Nederland! Meer dan honderd scholen gaan jaarlijks de verbale strijd met elkaar aan om te bepalen wie zich een jaar lang Nederlands Kampioen Debatteren voor Scholieren mag noemen.

Toernooien - Onderbouw topafbeelding

Voor havo/vwo onderbouw

Onderbouw Debattoernooi

Het landelijke Onderbouw Debattoernooi is het enige debattoernooi speciaal voor onderbouwleerlingen van havo en vwo. Op het toernooi debatteren de leerlingen tegen elkaar in een speciaal ontwikkelde debatvorm. Een perfecte gelegenheid voor leerlingen om hun talenten als debaters te ontwikkelen!

Start met debat - Waarom debatteren met ons

Voor vmbo

VMBO Debattoernooi

Het VMBO Debattoernooi is hét landelijke debattoernooi speciaal voor vmbo-leerlingen uit klas 3 en 4. Laagdrempelig én uitdagend. De komende editie heeft zelfs twee toernooidagen, waardoor er nog meer teams mee kunnen doen. Deelname is gratis. Het toernooi is een leuk doel om naar toe te werken, ook als je start met debatteren in de klas!

Toernooien - MBO topafbeelding

Voor mbo

MBO Debattoernooi

Het landelijke MBO Debattoernooi wordt al sinds 2007 georganiseerd en is jaarlijks het podium waar debatteams uit het hele land met elkaar de woordenstrijd aan gaan. Met drie debatrondes en een slotdebat op het podium tussen de twee beste scholen is het een leuke, uitdagende dag voor ervaren én beginnende debaters van het mbo.

Toernooien - Basisschool topafbeelding

Voor basisschool

Madurodam Basisschool Debattoernooi

Wie wordt de Basisschool Debatkampioen van Nederland? Het Madurodam Basisschool Debattoernooi is een debattoernooi speciaal voor leerlingen van groep 7 en 8. Plezier staat voorop! Jaarlijks doen er zo’n dertig teams mee. Deelname is gratis.

Jurypagina

Vrijwilligers gezocht

Jurylid worden?

Juryleden geven onze toernooien een gezicht! Ben jij sociaal, analytisch en heb je een hart voor debat? Misschien ben jij dan wel ons nieuwe jurylid! Onze debattoernooien zijn dé plek om jonge spreektalenten in actie te zien.

Toernooien - Winnaars

Wall of Fame toernooien

Winnaars

Sinds 1998 organiseren we jaarlijks debattoernooien voor verschillende niveaus en mogen de winnaars de befaamde beker mee naar huis nemen. Welke scholen dat waren, zie je in onze Wall of Fame.

Goed voorbereid naar het debattoernooi?