VOOR LEERLINGEN EN DOCENTEN

Ons aanbod trainingen

Onze debattrainingen voor leerlingen zijn speciaal op hen afgestemd: laagdrempelig, enthousiast en activerend. Met jonge, enthousiaste en ervaren trainers, veel leuke oefeningen en daaraan gekoppeld de theorie. Spreken leer je immers vooral door het te doen! De trainingen sluiten aan bij de verplichte kerndoelen in het onderwijs, bijvoorbeeld tijdens Nederlands of Burgerschap en Maatschappijleer. Zelf aan de slag met debat in de klas? Volg dan een docententraining!

Debattraining

Voor leerlingen/studenten

Debattraining

Hoe overtuig je iemand? Wat is een argument? En wat is het verschil tussen debatteren en discussiëren? In spelvorm komen onderdelen als (durven) spreken en argumenteren aan bod, en natuurlijk wordt er vooral gedebatteerd! Een debattraining is altijd op maat en daarmee geschikt voor jouw klas.

Debatmarathon2

Voor leerlingen/studenten

Toernooitraining

Doet jouw klas of debatteam mee aan één van onze debattoernooien? Volg een toernooitraining en laat onze trainers de leerlingen klaarstomen! Er zijn oefeningen in luisteren, argumenteren en speechen. We oefenen natuurlijk ook met de debatvorm die tijdens het toernooi wordt gebruikt.

Docententraining

Voor docenten

Docententraining

Hoe zet je de eerste stappen in debatteren met een klas? Welke werkvormen zijn er? En hoe geef je leerlingen de juiste feedback? Tijdens de docententraining – op school of bij ons op kantoor – krijg je praktische handvatten waarmee je direct met jouw klas aan de slag kunt met debatteren.

Toernooitraining

Voor de hele school

Debatmarathon

Met verschillende klassen debatteren? Dat kan tijdens een debatmarathon! Eerst gaan onze trainers in de klassen aan de slag met een debattraining. Daarna volgt een debat tussen leerlingen van verschillende klassen. Ook geschikt als leuke en energieke afsluiter van een projectweek of themamaand!

Zit de juiste training er niet bij? We bieden nog meer
mogelijkheden om te starten met debat!